АКТУАЛЬНО

Проблеми з готовністю російських резервів для наступальних операцій

Російське військове командування готує резерви для можливих тривалих наступальних операцій в Україні, проте експерти вважають, що їх функціонування може бути обмеженим через нестачу ресурсів. Згідно з українським військовим оглядачем Костянтином Машовцем, ці резерви мають бути готові перед запланованим на літо 2024 року наступом Росії, проте їхнє повноцінне формування у цей термін є малоймовірним через недостатність матеріальних та людських ресурсів.

Машовець зазначив приклади такої нестачі, зокрема, формування 44-го армійського корпусу Росії у Ленінградському військовому окрузі та роботу 163-го бронетанкового ремонтного заводу Росії. За його словами, російське військове командування може забезпечити лише 55-60% необхідного озброєння та техніки для 44-го армійського корпусу до кінця 2024 року.

Крім того, Машовець повідомив про спроби російської влади подвоїти обсяги виробництва на 163-му бронетанковому ремонтному заводі, проте ці зусилля ймовірно не будуть завершені до літа 2024 року, але до кінця того ж року. Експерт вважає, що здатність Росії виробляти нове озброєння та техніку та модернізувати старі системи “не відповідає” її планам оснастити стратегічні резерви.

Оглядач підтверджує оцінку ISW, яка стверджує, що російське оборонне виробництво може забезпечити поточний темп наступальних операцій, але не готове до повного функціонування на оперативному або стратегічному рівні у 2024 році.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ