АКТУАЛЬНО

Прості росіяни мають платити за війну – міністр закордонних справ Литви

Обмінені російські опозиціонери закликали до зменшення санкційного тиску на звичайних громадян Росії, пропонуючи зосередитися на обмеженнях для російської влади та осіб, що віддають накази. Однак ці заяви зустріли різку реакцію з боку міністра закордонних справ Литви Ґабріелюса Ландсберґіса.

У своєму пості на соціальній мережі X, Ландсберґіс відповів на ідеї про те, що звичайні росіяни не повинні підлягати санкціям. “Я чую про невинність простих росіян, але потім бачу, як ці ‘невинні’ люди вбивають українців. Я спостерігаю, як звичайні російські матері проводжають своїх синів у війни, які пов’язані з військовими злочинами”, — написав Ландсберґіс.

Міністр також навів приклади, коли росіяни святкують вбивства українців, одягають дітей у військову форму і малюють символ агресії — літеру Z на картонних танках. Він звернув увагу на те, як росіяни організовують акції підтримки, створюючи колони у вигляді літери Z на міських площах.

Ландсберґіс підкреслив, що “звичайна Росія” потребує серйозних змін, і цей процес буде довгим і виснажливим. “Він почнеться тільки тоді, коли Росія, а не лише Путін, зазнає поразки. Без поразки в Україні Росія буде продовжувати розширюватися”, — зазначив він.

Міністр закордонних справ Литви наголосив, що санкції проти звичайних росіян необхідні, оскільки будь-які заходи, які уповільнюють військову машину Росії, отримують підтримку литовців і наближають перемогу України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ