АКТУАЛЬНО

Путін про Курську область, Дурова та кого з кандидатів у президенти США підтримує Кремль

Президент Росії Володимир Путін заявив, що повернення контролю над Курською областю є «священним обов’язком» для російської армії. Виступаючи на спеціальному брифінгу, Путін стверджував, що ситуація в цьому регіоні «вже стабілізувалася», і російські війська «почали поступово видавлювати» Збройні сили України з території.

Путін назвав повернення контролю над Курською областю «священним обов’язком» російської армії.

За його твердженням, ситуація в російському регіоні «вже стабілізувалася» і росіяни «почали поступово видавлювати» ЗСУ.

На його думку, наступом на Курськ Україна «хотіла змусити Росію метушитися і нервувати, зупинити наступ на Донбасі, але нічого не вийшло». Він стверджує, що в результаті Київ «послабив себе на ключових напрямках», перекинувши сили в РФ, і «наступ армії РФ прискорився», у неї «давно не було таких територіальних придбань».

ЗСУ, стверджує Путін, зазнають великих втрат, які «загрожують руйнуванням фронту, можуть призвести до втрати боєздатності, чого Росія і домагається».

Друга мета ЗСУ під Курськом, на думку Путіна, – «розгойдати внутрішньополітичну ситуацію в Росії». Він каже, що це «не вийшло, суспільство консолідувалося».

Також він заявив, що РФ ніколи не відмовлялася від переговорів щодо України, але не на основі «ефемерних вимог», а на базі Стамбульських домовленостей (які передбачали нейтралітет України).

За твердженням Путіна, Захід і Київ відмовилися від стамбульських угод, щоб домогтися стратегічної поразки РФ, «але у них це не виходить».

ПРО ДУРОВА

Путін заявив, що в Баку з Дуровим перед його затриманням не зустрічався і навіть не знав, що засновник Telegram перебуває там одночасно з ним.

Каже, вони зустрічалися один раз «багато років тому» на одній із зустрічей із бізнесом у Кремлі, і Дуров розповідав йому про свої плани.

Також він заявив, що міг би з ним зустрітися знову, якби Дуров попросив.

Він заявив, що у Кремля ніколи не було претензій до Дурова, хоча Telegram «певним чином використовується структурами, які можуть завдавати шкоди економіці або сфері безпеки», але «цим грішать усі платформи такого роду».

Він назвав затримання Дурова в Парижі «незрозумілим» і «вибірковим».

«Якщо з Дуровим так чинять, то треба й інших саджати», – сказав Путін, імовірно, маючи на увазі Маска і Цукерберга.

ВИБОРИ У США

Путін знову заявив, що Кремль підтримує не Трампа на виборах у США.

Раніше він говорив, що Байден для РФ кращий.

«У нас фаворитом був Байден, але ось його зняли з перегонів. Він рекомендував усім своїм прихильникам підтримувати Гарріс, отже, і ми будемо підтримувати, вона так заразливо сміється, що це свідчить про те, що в неї все добре», – заявив Путін.

Зазначимо, що американська влада звинувачує Кремль у тому, що він втручається в американські вибори з метою підтримати Трампа.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ