АКТУАЛЬНО

Путін виступив із новою порцією брехні щодо аварії Іл-76

Володимир Путін, президент Російської Федерації, повторно висловив свої коментарі щодо падіння військового літака Іл-76 у Бєлгородській області. У рамках передвиборчої кампанії він заявив, що на борту знаходилися українські військовополонені, і літак був збитий американською системою ППО.

Путін наголосив на тому, що Росія продовжить утримання військовополонених, і висловив припущення, що збиття літака може бути провокацією України. Також він стверджує, що експертиза підтвердила використання американської системи Patriot.

“Іл-76 у Білгородській області був збитий американською системою Patriot, це встановила експертиза, Росія наполягає на міжнародному розслідуванні аварії літака,” – сказав Путін.

Президент також наголосив на намірі Росії звертатися до міжнародних організацій для проведення розслідування та висловив сумніви у волі України до такого розслідування.

У той же час, він висловив припущення, що відношення військовополонених між РФ та Україною становить приблизно 1 до 10, і Кремль не планує припиняти обмін полоненими. Росія раніше відмовилася від створення міжнародної комісії для розслідування аварії літака, вказуючи на виключення такої можливості.

Зазначимо, що літак Іл-76 впав у Бєлгородській області 24 січня, інформація про подію розходилася різними джерелами, включаючи заяви російських та українських представників. Українська сторона наполягає на проведенні міжнародного розслідування, тоді як Росія залишається при своїх висновках щодо причин аварії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ