АКТУАЛЬНО

Путін зробив Патрушева своїм помічником: що відомо про нього та його обов’язки

14 травня в Кремлі було оголошено 18 нових призначень, серед яких було зазначено нову посаду Миколи Патрушева. Призначення Андрія Бєлоусова на посаду міністра оборони РФ ще офіційно не було оголошене.

Після відставки уряду прем’єр-міністра Михайла Мішустіна, президент РФ Володимир Путін зробив нові урядові призначення. Микола Патрушев, колишній секретар Ради безпеки Росії, отримав нову посаду помічника президента. Про ці призначення в Кремлі повідомили через Telegram-канал російських ЗМІ “РИА Новости”.

Інформація про нові призначення та перепризначення в російському уряді з’явилася о 10:59. Виявилося, що Путін видав укази, які стосуються 18 високопосадовців. Серед них були такі особи, як Дмитро Пєсков, який залишився на посаді речника, Олексій Дюмін, який перейшов з посади губернатора Тульської області на посаду помічника. Патрушев також став помічником Путіна, а такі самі посади отримали ще дев’ять осіб з його оточення.Призначення Путіна, 14 травня, Патрушев, Пєсков

Призначення Путіна, 14 травня, Патрушев, Пєсков

Деякі години по тому з’явилася заява речника президента, Дмитра Пєскова, який роз’яснив, чим займатимуться новопризначені посадовці. Зокрема, Патрушев буде причетний до кораблебудування та матиме “інші функції”, проте конкретні деталі Пєсков не уточнив. Він також не згадав про Андрія Бєлоусова як міністра оборони РФ.

Микола Патрушев, 72-річний російський політик, має багатий досвід у сфері державної безпеки. Він розпочав свою кар’єру у Комітеті державної безпеки (КДБ) Радянського Союзу, а потім очолив Федеральну службу безпеки (ФСБ) в Росії. Його попередником на цій посаді був нинішній президент Росії, а наступником — ще один офіцер КДБ, Олександр Бортніков.

ЗМІ повідомляли про деякі дії Патрушева, зокрема його причетність до убивства екс-розвідника Литвиненка, якого отруїли полонієм у Великій Британії. Також його пов’язують з серією вибухів у житлових будинках у Росії, які допомогли Путіну стати президентом. Після початку гібридного вторгнення Росії в Україну Патрушев дав інтерв’ю The Guardian, у якому заявив про причетність США до революції в Україні, щоб ослабити РФ.

“США самі почали конфлікт в Україні. Саме США запустили всі ці події. Про це в одному зі своїх недавніх інтерв’ю зізнався Барак Обама. За кампанією з дестабілізації України стоїть спроба створити інструмент, за допомогою якого можна різко послабити Росію”, — заявив Патрушев.

Крім того, у квітні 2024 політик висловив ще одне попередження щодо загрози для РФ, вважаючи, що країна може розпасти під тиском потоку мігрантів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ