АКТУАЛЬНО

Рекордна кількість внутрішніх переселенців у світі: новий пік

У 2023 році, внаслідок конфліктів і насильства, надзвичайно велика кількість людей – рекордні 75,9 мільйона осіб у 66 країнах – була змушена залишити свої домівки. З цієї кількості, половина мешкає в країнах Африки на південь від Сахари. Ці цифри надані у доповіді Центру спостереження за процесами внутрішнього переміщення.

Згідно з висновками цієї доповіді, конфлікти в країнах, таких як Судан, Демократична Республіка Конго і на палестинських територіях, призвели до майже двох третин усіх нових переміщень, зумовлених насильством.

Узгоджувачі звіту відзначили 66 країн, де насильство примусило людей залишити свої домівки у 2023 році.

Директорка центру, Олександра Білак, підкреслила, що за останні два роки спостерігається зростання кількості людей, які вимушені покинути свої домівки через конфлікти і насильство, навіть у тих регіонах, де ситуація виглядала на поліпшення.

“Мільйони людей, які залишили свої домівки у 2023 році, лише вершина айсберга”, – зауважила вона під час оприлюднення звіту у вівторок. “Конфлікти та зруйновання, які вони призводять, не дають мільйонам людей можливості відновити своє життя, і це часто триває десятиліттями”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ