АКТУАЛЬНО

РФ за допомогою нових союзників обходить західні санкції

За останніми даними, оприлюдненими у The Wall Street Journal, Росія активно залучає нових союзників для обхідних маневрів у контексті західних санкцій, введених проти неї у зв’язку з різними аспектами її зовнішньої політики. Новими союзниками в цьому контексті виявилися Іран та Габон.

Невеликі держави вже давно пропонують судновласникам дешевші реєстраційні збори, нижчі податки і менш суворі перевірки. І зараз дедалі більше компаній вдаються до їхніх послуг: судна, що плавають під чужими прапорами, становлять до 15% усіх танкерів у морі.

За даними видання, від початку російської спецоперації в Україні та запровадження антиросійських санкцій судновий реєстр Габону зріс ушестеро і став другим за величиною в Африці, хоча раніше країна не славилася сильною морською галуззю. Наразі судновий реєстр країни налічує понад 100 танкерів. За оцінками Lloyd’s List Intelligence, понад 70 із цих суден належать невідомим власникам і є частиною тіньового флоту танкерів, призначених для санкційної торгівлі нафтою.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ