АКТУАЛЬНО

Рогозін запропонував завдати “космічного” удару по Україні

Колишній керівник “Роскосмосу” Дмитро Рогозін запропонував Кремлю можливість завдати удару по великому місту в Україні з використанням космічної ракети. Цю пропозицію було зроблено в телефонній розмові між Рогозіним і керівником ракетно-космічного центру Росії, Дмитром Барановим. Під час розмови вони обговорили технічні аспекти такої атаки, включно із запуском космічної ракети з вибухівкою на борту з космодрому Плесецьк.

Інформація про цю бесіду стала відома завдяки виданню BILD, яке отримало запис цієї телефонної розмови. У записі Рогозін і Баранов чітко обговорюють деталі можливої операції. Проте існують ризики в разі проведення такої атаки, включно з можливим потраплянням частин ракети на територію Росії, оскільки точність такого удару може становити від 50 до 100 км, як повідомляють ЗМІ.

Іншою важливою проблемою, про яку згадує Баранов, є надзвуковий вхід в атмосферу, що може спричинити перегрів керованих авіабомб або боєголовок за швидкості 6 км/с. Рогозін обіцяє проконсультуватися з конструктором Юрієм Соломоновим щодо цієї технічної складності.

Необхідно зазначити, що Дмитро Рогозін називає російського лідера Путіна “нашим великим і страшним”, і передбачає передати план такої операції через керівника адміністрації Антона Вайна. Інформація про передачу плану дійсно надійшла кремлівському лідеру 16 січня, але яким чином Путін прокоментував цю ідею, наразі невідомо.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ