АКТУАЛЬНО

Російські війська прагнуть захопити Куп’янськ та вийти на рубежі лівого берегу річки Оскіл

Для того, щоб контролювати ситуацію на Куп’янсько-Лиманському напрямку, російські війська виступають зі спробою захоплення міста Куп’янськ та селища Куп’янськ-Вузловий, а також намагаються вийти на рубежі лівого берегу річки Оскіл. Про це повідомив підполковник Іван Шевцов, начальник пресслужби штурмової бригади Гвардії Наступу «Сталевий Кордон», у програмі Радіо Свобода “Свобода.Ранок”.

За словами Шевцова, російські війська намагаються поповнити свої ряди та відновити втрати, які вони зазнають на цьому напрямку, інформує Радіо Свобода. Він також зазначив, що втрати РФ становлять від 200 до 300 військовослужбовців та близько 20 одиниць бойової техніки щоденно.

Ці дії російської армії, зокрема обстріли артилерією прикордонних населених пунктів, ставлять під загрозу мирних мешканців, тому Шевцов закликав їх евакуюватися, якщо це можливо.

Зазначимо, що за даними аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW), російська армія має намір захопити Авдіївку та Куп’янськ до президентських виборів у РФ, запланованих на березень 2024 року.

З моменту звільнення Куп’янська і більшої частини району у вересні 2022 року, місто та його околиці зазнають постійних обстрілів з боку російських сил. Ситуація на Куп’янсько-Лиманському напрямку залишається напруженою, зазначив генерал-полковник Олександр Сирський, командувач Сухопутних військ Збройних сил України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ