АКТУАЛЬНО

Росія готує нову інформаційно-психологічну операцію проти України

Росія готує нову інформаційно-психологічну спеціальну операцію (ІПСО) з метою підірвати довіру до українського командування та розвідки. Про це повідомлено у пресслужбі Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Ця ІПСО буде спрямована на дискредитацію української військової розвідки. Окупанти планують розробити низку статей та відеороликів, у яких буде розголошена інформація про співробітників Головного управління розвідки, що працюють у координації з Збройними Силами України.

«На реалізацію цієї нової масштабної кампанії проти України росіяни виділили 15 мільйонів доларів. Агенти російських спецслужб вже отримали вказівки організувати оплачуване виготовлення та поширення у медіапросторі України та західних держав відповідних матеріалів», – заявили у пресслужбі Головного управління розвідки.

Мета цієї інформаційно-психологічної операції росіян – перешкодити роботі відомств, які виконують бойові та спеціальні завдання проти окупантів, а також спровокувати суспільну напругу.

Нагадаємо, попередня ІПСО була зроблена росіянами наприкінці травня, після падіння російського літака Іл-76 біля Бєлгорода, де, за їхніми заявами, перебували українські військовополонені. За словами речника Головного управління розвідки Андрія Юсова, Росія планує і надалі використовувати тему падіння літака для дискредитації України за кордоном та створення соціальної напруги всередині країни.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ