АКТУАЛЬНО

Росія користується нерішучістю Заходу в наданні допомоги Україні 

Нерішучість США та їхніх союзників у наданні додаткової допомоги Україні створює “зону невизначеності”, в якій процвітає президент Росії Володимир Путін, пише оглядач Bloomberg Ентоні Гелпін.

Як зазначає оглядач, конфлікт триває ось уже третій рік, проте на Заході все ще немає єдиної думки щодо того, наскільки жорстко потрібно протистояти Росії, щоб допомогти Україні перемогти. Зокрема, американський конгрес не може узгодити додаткову допомогу Києву протягом півроку – і нова спроба схвалити цю допомогу цього тижня може бути зірвана внутрішніми розбіжностями палати представників. Крім того, США публічно виступають проти ударів ЗСУ по нафтопереробних заводах на території Росії, побоюючись їхнього впливу на світові ціни на нафту.

При цьому Росія на чолі з Путіним, як і раніше, зосереджена на своїх військових цілях: країна мобілізувала свою економіку і промисловість. Це дає змогу російським силам досягати успіхів на полі бою, а також здійснювати удари по енергетичній інфраструктурі України як відплату за серію ударів по нафтопереробних заводах у Росії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ