АКТУАЛЬНО

Росія, Китай та Північна Корея планують нову війну

Політолог Віктор Небоженко висловив непокриту обуреність та обурення щодо заяв про наміри Росії, Китаю та Північної Кореї залучитися до нової війни, що могла б спалахнути у майбутньому. Він стверджує, що президент Росії Володимир Путін вже втомився від “програшної війни” в Україні та прагне приєднатися до нових військових конфліктів, спільно з Китаєм та КНДР.

Кремлівський диктатор Володимир Путін, підписавши договір між Росією та КНДР про військово-політичне співробітництво та взаємну оборону, хоче не лише північнокорейських солдатів та снарядів на український фронт, а й нового міжнародного конфлікту на іншому кінці світу, вважає політолог Віктор Небоженко.

За це, каже політолог, цар-вождь Північної Кореї Кім Чен Ин вимагає від Росії продовольства, ракет та тактичної ядерної зброї. Путін уже заявив, що у відповідь на дозвіл Заходу використовувати ЗСУ зброю в обороні проти агресивної Росії, Кремль передаватиме сучасну російську зброю в гарячі точки світу, що призведе до розпалювання нових міжнародних конфліктів.

“Але за рішеннями Кремля стоїть Пекін. Виглядає так, що Китай підтягує путінську Росію та Північну Корею як вірні проксі-країни у військову авантюру Пекіна в агресії проти Тайваню”, — вважає експерт. На думку політолога, Путіну набридла провальна російсько-українська війна в Європі. “І він хоче взяти участь, поряд із Китаєм, Іраном та КНДР у новому міжнародному гарячому конфлікті, або на корейському півострові чи проти Тайваню.

А може одночасно, де корейський прикордонний конфлікт відволікатиме увагу від головної мети – успішного вторгнення Китаю на Тайвань. А в цей час інша проксі – країна Китаю – Іран розв’яже черговий конфлікт проти Ізраїлю”, – каже Небоженко. За його словами, мета цієї стратегії Китаю – розпорошення сил та уваги США між Україною, Ізраїлем, Південною Кореєю та Тайванем.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ