АКТУАЛЬНО

Росія нарощує виробництво шахедів

РФ нарощує виробництво шахедів із 30 на день зараз до 87 на день у найближчому майбутньому, а Україні не уникнути періоду гострої нестачі боєприпасів – Welt

За даними видання, кількість виготовлених РФ безпілотників до кінця 2024 року становитиме 11 тисяч і з кожним роком буде тільки збільшуватися – до 32 тис. на рік.

Крім того, на цей рік Росія планує виробити 2,1 млн артилерійських боєприпасів. Також щомісяця в РФ виробляється до 130 ракет з дальністю польоту не менше 350 кілометрів, а також близько 100 ракет з меншою дальністю. Крім того, Пхеньян уже поставив до Росії три мільйони артилерійських снарядів.

РФ каже, що обсяг державних замовлень перебуває на рекордному рівні і 98 % із них виконуються. При цьому західні аналітики вважають, що хоча б у чотирьох ключових оборонних галузях, ситуація здається не такою райдужною, але водночас далека від надій українців та їхніх західних партнерів.

Наприклад, за словами експертів, від початку конфлікту Росія втратила майже 2900 танків, тобто близько 90 відсотків танків, і нині використовує, зокрема, “музейні” танки. Але навіть їх вистачить щонайменше на два-три роки бойових дій і це без урахування виробництва сучасних танків.

Однак навіть нерайдужна, на думку європейських експертів, ситуація в російському ВПК у рази краща, ніж у європейському.

Ті ж європейські військові аналітики кажуть, що відсьогодні і приблизно до пізньої осені Україна неминуче зіткнеться з гострим дефіцитом боєприпасів: допомога з боку європейських держав залежна від США і вимагає значних затрат часу, а в разі перемоги Трампа підтримка України з боку США і зовсім повністю припиниться.

У цій суворій реальності кордони 1991 року нам точно не світять, а ось війна на виснаження, в якій у нас банально люди закінчаться, – цілком.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ