АКТУАЛЬНО

Росія планує вивести ядерну зброю у космос: що це означає для національної безпеки США

На Капітолійському пагорбі 14 лютого радник Білого дому з національної безпеки та провідні законодавці спробували зняти стурбованість громадськості після того, як голова комітету з розвідки Палати представників попередив про “загрозу національній безпеці” США, пов’язану з “дестабілізуючим іноземним військовим потенціалом”, який настільки серйозний, що президент Джо Байден повинен розсекретити “всю інформацію” про це.

Два джерела, знайомі з обговореннями, стверджують, що розвіддані стосуються наміру Росії вивести ядерну зброю у космос.

Тим не менш, варто зауважити, що йдеться не про намір “скинути ядерну зброю на Землю, а, ймовірно, застосувати її проти супутників”.

Багато членів Конгресу назвали проблему “серйозною”, хоча й не такою, яка має викликати паніку в суспільстві.

“Ми збираємося працювати разом, щоб вирішити це питання, оскільки маємо справу з усіма чутливими секретними питаннями. Однак, запевняємо, що все контролюється”, – заявив журналістам спікер Палати представників Майк Джонсон.

Конгресмен Джим Гаймс, демократ від Коннектикуту та член Комітету з розвідки Палати представників, підтвердив це у своїй заяві, назвавши попередження “важливим”, але “не приводом для паніки”.

Раніше голова Комітету з розвідки Палати представників, представник Республіканської партії від Огайо Майк Тернер, заявив, що його комісія “надала всім членам Конгресу інформацію про серйозну загрозу національній безпеці”.

Треба відзначити, що 12 жовтня 2023 року Конгресом була створена двопартійна комісія зі стратегічної політики, яка звітувала, що Сполучені Штати повинні готуватися до можливих одночасних конфліктів з Росією та Китаєм, розширивши свої збройні сили, зміцнивши альянси та прискоривши програму модернізації ядерної зброї. Цей звіт вийшов на тлі напруженості з Китаєм через ситуацію в Тайвані та загострення політичних відносин з Росією через вторгнення в Україну.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ