АКТУАЛЬНО

Росія розгорнула в Чорному морі підводні човни з «Калібрами»

 Росія вперше розгорнула у Чорному морі одразу три підводні човни, оснащені крилатими ракетами «Калібр», повідомляє видання Naval News. Це нове розгортання викликало занепокоєння у військових аналітиків та експертів, оскільки воно значно ускладнює ситуацію для України в умовах військового конфлікту.

На сьогоднішній день Київ не має технічних засобів для виявлення і знищення таких підводних човнів, що перебувають у підводному положенні, тому вони зможуть безперешкодно завдавати ударів по цілях в Україні, визнає видання.

Наразі Чорноморський флот Росії має у своєму розпорядженні шість підводних човнів проєкту 636.3 «Варшав’янка» (Покращений Kilo за класифікацією НАТО), три з яких якраз перебувають у Чорному морі. Kilo озброєні шістьма 533-мм пусковими установками. Вони використовуються для запуску важких торпед, протикорабельних ракет 3М54, крилатих ракет 3М14 і постановки донних мін. Кожна «Варшав’янка» може взяти від 4 до 8 (джерела дають різні цифри) ракет 3М14 системи «Калібр-ПЛ» з дальністю польоту понад 2000 км.

28 липня, під час святкування Дня Військово-морського флоту Росії, представник Чорноморського флоту повідомив, що за час війни надводні кораблі та підводні човни ЧФ знищили понад 200 цілей в Україні ракетами «Калібр».

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ