АКТУАЛЬНО

Росія загрожує розривом дипвідносин зі США через можливу конфіскацію заморожених активів

Міністерство закордонних справ Росії висловило загрозу розриву дипломатичних відносин зі Сполученими Штатами у разі конфіскації російських активів або загострення військового конфлікту в Україні. Про це повідомив заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков.

“Ми готові до будь-яких сценаріїв, і США не повинні мати ілюзію, якщо вона у них існує, що Росія, яку називається, тримається обома руками за дипвідносини з цією державою”, – підкреслив Рябков.

Він додав, що, незважаючи на готовність до різних сценаріїв, Москва не планує ініціювати розрив дипломатичних відносин, оскільки США та Росія відіграють “центральну роль” у забезпеченні міжнародної безпеки та стратегічної стабільності.

Повідомлення приходить на фоні інформації про те, що адміністрація президента США Джо Байдена розпочала переговори з союзниками щодо використання заморожених російських активів для надання військової допомоги Україні. За певною інформацією, ці переговори стали терміновими через труднощі у Конгресі щодо виділення допомоги Києву.

Адміністрація США розглядає можливість використання заморожених російських активів, призначених для конфіскації, для підтримки України, оскільки країна стикається зі значною загрозою від Росії. Розглядається варіант використання цих активів для розробки стратегії до другої річниці вторгнення Росії в Україну.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ