АКТУАЛЬНО

Росії бракує ресурсів для великого наступу в Україні

У Північноатлантичному Альянсі висловлюють переконання, що Російській Федерації не вистачає живої сили та снарядів для здійснення великомасштабного наступу в Україні. За інформацією Reuters, високопосадовець НАТО наголосив, що для таких операцій Москві необхідно буде значно збільшити постачання боєприпасів з інших країн, крім вже наявних обсягів.

“Ми спостерігаємо високі російські втрати, як і раніше. Росія намагається відновити контроль над територією. Водночас ми зауважуємо значне покращення обороноздатності України”, – йдеться у заяві представника Альянсу.

Він також підкреслив, що РФ зможе підтримувати свою військову економіку ще протягом трьох-чотирьох років. В той же час представник НАТО зазначив, що ще потрібен час для того, щоб Україна зібрала необхідні боєприпаси та особовий склад для здійснення масштабних наступальних операцій.

“Ми спостерігаємо, що українські сили постійно удосконалюються”, – додав він.

За даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, для зірвання масштабних наступальних операцій російських сил окупантів країни Заходу повинні дозволити Збройним силам України використовувати західну зброю для ударів по військових об’єктах на території Росії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ