АКТУАЛЬНО

Розкол між Францією та Німеччиною загрожує здатності ЄС досягати результатів і вирішувати важливі питання

Останні події в Європейському Союзі свідчать про глибокий розкол між двома його ключовими членами – Францією та Німеччиною. Цей розкол загрожує здатності ЄС досягати результатів і вирішувати важливі питання.

Символом цього розколу стало рішення Берліна про демонтаж 15-метрової копії Ейфелевої вежі. Ця вежа була встановлена ще за часів холодної війни як знак дружби між Францією та Німеччиною. Її демонтаж може бути сприйнятий як символ віддалення між двома країнами, які колись були ключовими союзниками в ЄС.

Про це пише Bloomberg.

Франко-німецькі зв’язки міцнішають і слабшають залежно від політичних сезонів, однак зараз через розкол, що виник між двома країнами, вони, схоже, потребують термінового відновлення, оскільки нинішні лідери обох держав здаються несумісними.

В особі Еммануеля Макрона Франція має динамічного, красномовного президента зі схильністю до сміливих заяв. Олаф Шольц, своєю чергою, має репутацію похмурого канцлера зі стриманим підходом до вироблення політики.

Ця дивна комбінація ризикує перетворитися на дисфункціональні стосунки, які позначаться на здатності Євросоюзу досягати результатів на тлі українського конфлікту, зростання націоналістичних настроїв та економічної кризи.

При цьому, як наголошується в статті, грандіозні плани Макрона і його нападки на Шольца затьмарюють той факт, що Берлін посилює свої зобов’язання щодо України, в той час як Франція стоїть на місці.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ