АКТУАЛЬНО

ЗСУ контролює 400 квадратних кілометри Курської області

Через чотири дні після початку українського наступу на Курську область Росії стало відомо, що кількість підтверджених українських бригад, які беруть участь у цій операції, зросла до п’яти. За даними Forbes, ці сили включають чотири армійські механізовані бригади та одну бригаду зі складу незалежних штурмових авіаційних сил, що загалом складають до 10 000 військовослужбовців і 600 одиниць бронетехніки.

Ці п’ять бригад демонструють вражаючу ефективність, зайнявши близько 400 квадратних миль території Курської області та взявши в полон десятки російських військових. Незважаючи на те, що не відомо, чи мають українські сили намір залишатися в Росії надовго, немає жодних ознак уповільнення їхнього наступу.

На початку наступу було підтверджено участь трьох бригад: 22-ї та 88-ї механізованих, а також 80-ї десантно-штурмової. Однак згодом 116-та механізована бригада опублікувала відео, на якому зафіксовано переміщення їхньої бронетехніки в напрямку Курська. Ще одна, 61-ша механізована бригада, також заявила про свою присутність у російському місті Суджа.

Особливу увагу слід приділити артилерійській підтримці, яку забезпечують 49-та і 27-ма артилерійські бригади. Ці підрозділи грають ключову роль у блокуванні свіжих російських підкріплень, не даючи їм змоги дістатися до поля бою. Зокрема, 27-ма бригада, яка використовує HIMARS, завдала руйнівного удару по колоні російських військ, що рухалася до Курська, знищивши сім вантажівок і значну кількість російських солдатів.

Цей обстріл і дії української артилерії пояснюють, як українцям вдалося просунутися так далеко і так швидко. Forbes підкреслює, що ефективна робота артилерії зменшує ризик ізоляції українських частин, адже росіяни не зможуть прорватися до ліній постачання українських сил, якщо не подолають артилерійську блокаду.

Кожен день затримки в російському наступі грає на користь українських військ, оскільки до Курська прибувають все нові підрозділи, закріплюючи досягнуті успіхи.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ