АКТУАЛЬНО

Санкції проти російських танкерів призведуть до підвищення ціни на бензин у США

Адміністрація президента США Джо Байдена стоїть перед складними виборами у контексті міжнародних відносин та внутрішньої політики, особливо у світлі поточного геополітичного конфлікту з Росією.

За даними New York Times, адміністрація відкладає запровадження санкцій проти російських танкерів з міркувань економічної безпеки США, оскільки це може призвести до зростання світових цін на нафту і, відповідно, до подорожчання бензину в США напередодні листопадових виборів, пише New York Times із посиланням на джерела.

У спробі позбавити Росію грошей, необхідних для продовження війни в Україні, Сполучені Штати та їхні союзники запровадили штрафи і зробили інші кроки, щоб обмежити доходи Москви від продажу нафти за кордон. Але Росія все частіше знаходить способи обійти ці обмеження, створивши свій флот танкерів.

У казначействі США у зв’язку з цим пропонують ввести проти російських танкерів санкції.

Однак, економічні радники в Білому домі побоюються, що це може призвести до зростання цін на нафту цього літа і зростання цін на бензин у США, що може зашкодити передвиборчій кампанії пана Байдена, зазначає NYT.

“Дебати відображають напруженість, яка завжди лежала в основі нових зусиль адміністрації щодо обмеження продажів російської нафти: як послабити військову машину Москви, не викликавши політичної реакції, що може виникнути через зростання цін на бензин для американських водіїв”, – ідеться в статті.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ