АКТУАЛЬНО

Шевченківський суд Києва закрив справу про розгін Євромайдану “Беркутом” 

Судді Шевченківського суду Києва прийняли рішення про закриття справи щодо двох розгонів протестувальників на Євромайдані, в яких брали участь силовики «Беркуту». У результаті цього рішення з підозрюваних були зняті усі звинувачення та скасовано арешт їх майна.

Йдеться про розгін наметового містечка на Майдані в ніч на 30 листопада 2013 року, що надало імпульс протестам, і про сутички під Адміністрацією президента на Банковій 1 грудня.

Справу розглядали в суді 9 років – із 2015 року. Її закрили за клопотанням сторони захисту у зв’язку із закінченням строку давності. Цивільні позови потерпілих залишили без задоволення.

Потерпілими проходили близько 170 осіб. Серед них уже лунає невдоволення рішенням суду, вони збираються подавати апеляцію. До останнього брали участь у судах тільки двоє. Багато хто на фронті, дехто вже помер або загинув.

Підозрюваними у справі проходили, зокрема, колишній керівник управління громадської безпеки ГУ МВС Києва Олег Мариненко, двоє екс-заступників командира полку київського «Беркута» Андрій Дідюк та Микола Тягнирядно, в.о. командира 4 роти київського «Беркута» та командир 3 роти київського «Беркута» Юрій Шевченко та Євген Антонов.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ