АКТУАЛЬНО

Ще 230 українців і українок повернулися з полону

Учора відбувся масштабний обмін військовополоненими, під час якого повернулося додому 224 військових та 6 цивільних осіб. Звільненими з полону стали 225 чоловіків і 5 жінок, включаючи 130 військовослужбовців Збройних Сил України, 55 нацгвардійців, 38 прикордонників та 1 представника Національної поліції.

Зазначено, що серед повернутих 182 особи мали офіційний статус військовополонених, який був підтверджений Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, тоді як 48 українських військовослужбовців вважалися зниклими безвісти та мали статус “пошук особи”.

Обмін відбувся за ініціативою Президента України Володимира Зеленського та участю різних відомств, включаючи Офіс Президента, ГУР, СБУ, МВС, Мінреінтеграції та інші.

Визволені з полону особи отримають рюкзаки з одягом, взуттям, засобами гігієни та смартфонами, підготовленими Національним інформаційним бюро спільно з Мінреінтеграцією.

Крім того, Національне інформаційне бюро надасть визволеним з полону допомогу у відновленні документів та сім-карт, а також швидше зібрати необхідні документи для отримання одноразової грошової допомоги від держави у розмірі 100 тисяч гривень.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ