АКТУАЛЬНО

Шойгу звинуватив Захід у бажанні завдати стратегічної поразки РФ

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив на Сяншаньському форумі в Пекіні, що Росія готова до переговорів із Заходом щодо врегулювання української кризи на “реалістичних засадах”. Однак він звинуватив Захід у прагненні завдати стратегічної поразки Росії, що, на його думку, робить переговори неможливими.

Шойгу наголосив на готовності Москви до обговорення будь-яких питань безпеки, за умови, що діалог буде заснований на принципах рівноправності та поваги між сторонами. Проте нинішня позиція Заходу, яку він описав як прагнення завдати Росії стратегічної поразки, створює перешкоди для продуктивних переговорів.

“Без перегляду Заходом своєї деструктивної лінії, яка передбачає нанесення Росії стратегічної поразки, плідні переговори в цій сфері навряд чи можливі”,- заявив Шойгу.

Міністр також висловив готовність Росії до політичних дискусій, включно з врегулюванням ситуації в Україні, а також питаннями подальшого співіснування Росії та західних країн.

“Зберігаємо готовність до політичних дискусій на реалістичних засадах – як щодо постконфліктного врегулювання української кризи, так і щодо параметрів подальшого співіснування із Заходом загалом”, – підкреслив Шойгу.

Він також наголосив на важливості забезпечення рівноправних відносин між ядерними державами, які є членами Ради безпеки ООН, оскільки вони несуть відповідальність за глобальну безпеку в усьому світі.

“Щоб створити справедливий, багатополярний світовий порядок, необхідно переглянути архітектуру міжнародної безпеки і зробити її більш стійкою. Для цього потрібне об’єднання зусиль усіх зацікавлених країн”,- підсумував російський міністр.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ