АКТУАЛЬНО

Шольц пропонує відновити депортацію осіб, які вчинили серйозні злочини, до Афганістану та Сирії

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, виступаючи в Бундестазі, висловив підтримку ідеї депортації осіб, які вчинили серйозні злочини, до країн, де ситуація з безпекою вважається напруженою, зокрема до Афганістану та Сирії.

Шольц заявив про намір посилити правила депортації, зазначивши, що випадки терористичних злочинів повинні бути основою для таких заходів. “Навіть особи із Сирії та Афганістану, вчинивши терористичні дії, мають бути депортовані”, – підкреслив він, додавши, що безпека Німеччини має переважати над правами правопорушників.

Керівник уряду також повідомив про переговори Міністерства внутрішніх справ щодо практичної реалізації цих планів з сусідніми країнами, зокрема з Афганістаном. “Будь-хто, хто підтримує тероризм, суперечить нашим цінностям і повинен бути відправлений назад”, – продовжив Шольц.

Однак він застеріг від загальних підозр на адресу 20 мільйонів людей з мігрантським минулим.

Попередньо слідчий суд вирішив направити 25-річного чоловіка, що напав на кандидата в депутати Гайнріха Коха з “Альтернативи для Німеччини”, до психіатричної лікарні. Інцидент стався у Мангеймі, коли політика атакували ножем.

Нещодавно у цьому ж місті виходець з Афганістану напав на ультраправих під час антиісламського мітингу, що спровокувало обговорення можливості депортації афганських мігрантів, що становлять загрозу безпеці.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ