АКТУАЛЬНО

Шрі-Ланка скасовує візи для росіян: їм потрібно покинути країну протягом двох тижнів

Шрі-Ланка відкликає візи для сотень тисяч росіян у зв’язку з вторгненням Росії в Україну. Працівники міграційної служби сповістили російських громадян про необхідність покинути країну до 23 лютого, надаючи їм двотижневий термін.

Протягом останніх двох років до Шрі-Ланки прибули більше 288 тисяч росіян після ескалації конфлікту між Росією та Україною. Однак точна кількість тих, хто залишився у країні після закінчення туристичної візи на 30 днів, залишається невідомою. Міністерство туризму отримало скарги на деяких з них, які займаються незаконним підприємництвом у південній частині Шрі-Ланки.

Скандал недавно розгорнувся у країні через російські підприємства, які впроваджують політику “лише для білих”, що викликало обурення в соціальних мережах. Серед таких підприємств – бари, ресторани, агенції з водних видів спорту та компанії, які здійснюють оренду транспортних засобів.

Уряд Чехії також погодив пропозицію міністерства закордонних справ про надання безстрокової заборони на видачу віз та посвідок на проживання росіянам і білорусам з 22 лютого.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ