АКТУАЛЬНО

Швеція розширює поставки боєприпасів в Україну

Шведська влада уклала угоду з виробником боєприпасів, компанією Nammo (Nordic Ammunition Company), для розширення виробничих потужностей артилерійських боєприпасів на своїй території з метою подальших поставок в Україну. Про це повідомило управління матеріального забезпечення оборони (FMV) Швеції у суботу, 13 січня.

Згідно угоди, яку підтримав керівник напрямку озброєнь FMV, Йонас Лоцне, виробничі потужності будуть розширені для виготовлення 155-мм артилерійських снарядів. Угода також сприятиме скороченню строків поставок боєприпасів в Україну, покращуючи можливість надання підтримки та забезпечуючи більш надійні поставки артилерійських боєприпасів в довгостроковій перспективі.

Ця ініціатива становить третій етап комплексних заходів щодо збільшення виробництва артилерійських боєприпасів і підтримки України. Nordic Ammunition Company є спільним підприємствами

Раніше міністр оборони Швеції Пол Джонсон зазначив необхідність закупівлі артилерійських боєприпасів для України та виробництва їх на більшій потужності заводів.

Також варто відзначити, що Данія і Швеція домовилися про закупівлю для України додаткових бойових машин піхоти CV90. Рішення про виділення фінансового внеску прийматиме Данія, а Швеція підтримає ці закупівлі. Обидві країни планують використовувати свій промисловий потенціал для забезпечення постачання нових CV90 в Україну.

Крім того, Швеція анонсувала виділення гуманітарної допомоги для України на суму 1,4 мільярда крон. Командувач шведської армії висловив очікування щодо політичних рішень щодо винищувачів Gripen, які можуть надійти в розпорядження України разом із літаками F-16.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ