АКТУАЛЬНО

Скандал із невиїздом Петра Порошенка: що відомо про події з ДПСУ, СБУ та Офісом Президента

Український політик та п’ятий президент Петро Порошенко в останні дні опинився у центрі скандалу через невиїзд за кордон. Деталі цього інциденту стали об’єктом уваги громадськості та засобів масової інформації. Висвітлимо ключові аспекти подій, що сталися з екс-президентом та реакцію від інших структур.

1 грудня прикордонники не дозволили Петру Порошенку виїхати за кордон на заплановані зустрічі з польськими та американськими партнерами. Відповідно до політика, він мав всі необхідні дозволи, включаючи підпис голови Верховної Ради.

Екс-президент заявив, що відмова виїхати – це антиукраїнська диверсія. У Польщі та США планувалися важливі зустрічі, включаючи обговорення блокади українських перевізників та фінансування воєнної допомоги.

Речник Державної прикордонної служби, Андрій Демченко, стверджує, що у прикордонників було підтвердження, що відрядження Порошенка скасоване.

Перший заступник голови Верховної Ради, Олександр Корнієнко, вказав, що відрядження було скасоване після отримання листа з невідомою інформацією, яку не можна розголошувати.

За інформацією Служби безпеки України (СБУ), плануванням зустрічі Порошенка з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном російські спецслужби планували використати цю подію для провокацій та інформаційної війни проти України.

СБУ звернулася до Офісу Президента, Кабінету міністрів та Верховної Ради із пропозицією врахувати інформацію про можливі плани ворога під час організації закордонних відряджень українських делегацій.

Партія “Європейська солідарність” стверджує, що не має планів на зустріч Порошенка з Орбаном та вважає інформацію СБУ неправдивою. Крім того, партія звинувачує владу в тому, що не випустила за кордон інших депутатів партії.

Представник уряду Угорщини називає відмову у виїзді Порошенка доказом того, що “Україна не готова до вступу до Європейського союзу.”

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ