АКТУАЛЬНО

Скандал із виплатами: Україна розглядає нові правила військових надбавок

Понад 123 мільйони гривень додаткової надбавки було виплачено тим, хто не брав участі в бойових діях і не виконував бойових завдань. Ця інформація була розкрита службою внутрішнього аудиту Міністерства оборони України.

За даними Укрінформ, поточні правила допускають широку інтерпретацію термінів “бойові дії” та “бойове (спеціальне) завдання” керівниками військових частин, що, своєю чергою, дає їм змогу довільно призначати додаткові виплати. Цю ситуацію виявлено як серйозне порушення, і наразі ведеться активна робота над зміною правил, щоб уникнути подібних зловживань.

Один зі звітних випадків стосується військовослужбовців понтонно-мостової роти, які виконували завдання на Київщині й отримували додаткову надбавку в розмірі 100 тисяч гривень щомісяця. Це викликало хвилю обурення та стурбованості в суспільстві.

Заступник міністра оборони України Юрій Джигир наголосив на несправедливості таких виплат, де воїни, які не опиняються в прямій небезпеці, отримують доплати за бойові дії. Він наголосив, що такі маніпуляції мають бути виключені, і лазівки для зловживань закриті.

Міністерство оборони зараз консультується з Генеральним штабом Збройних сил України з метою внести зміни до правил нарахування додаткових надбавок. Метою є забезпечення того, щоб ці виплати отримували тільки ті військовослужбовці, які справді виконують бойові завдання і беруть участь у реальних бойових діях.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ