АКТУАЛЬНО

Соціальна мережа X припиняє свою діяльність у Бразилії через конфлікт з суддею

17 серпня компанія X оголосила про припинення своєї діяльності в Бразилії через загрози, що надійшли від судді Верховного Суду Бразилії Александра де Мораєса. Як повідомляє пресслужба компанії, Мораєс висунув погрози арешту представнику X в країні, якщо соцмережа не підкориться його цензурним наказам.

“Минулої ночі Александр де Мораєс погрожував нашому законному представнику в Бразилії арештом, якщо ми не виконаємо його розпорядження цензури. Він зробив це за таємним наказом, про який ми розповідаємо, щоб викрити його дії”, — йдеться у повідомленні пресслужби X.

У компанії зазначили, що прийняли рішення закрити свою діяльність у Бразилії для захисту своїх співробітників, підкресливши, що численні звернення до Верховного суду не були почуті. Вони також зазначили, що бразильська громадськість не була поінформована про ці накази, а бразильський персонал X не відповідає за блокування контенту на платформі.

“Незважаючи на те, що наші численні звернення до Верховного суду не були почуті, бразильська громадськість не була поінформована про ці накази, а наш бразильський персонал не несе відповідальності чи контролю за тим, чи блокується контент на нашій платформі, Мораєс вирішив погрожувати нашим співробітникам у Бразилії, а не поважати закон або належний процес”, — йдеться у заяві компанії.

Попри припинення діяльності в Бразилії, послуги X залишаються доступними для жителів країни.

“Ми глибоко засмучені тим, що були змушені прийняти це рішення. Відповідальність лежить виключно на Александре де Мораєс. Його дії несумісні з демократичним урядом. Народ Бразилії має зробити вибір — демократія чи Александр де Мораєс”, — наголошують у X.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ