АКТУАЛЬНО

Сьогодні в Німеччині відбудеться засідання коаліції “Рамштайн-20”

У Німеччині, 19 березня, заплановане проведення чергового засідання Контактної групи з питань військової допомоги Україні у форматі “Рамштайн”.

Це вже 20-та зустріч союзників, яка відбудеться у вівторок на німецькій військово-повітряній базі Ramstein AB.

Лідером зустрічі буде глава Пентагону Ллойд Остін. Це перша міжнародна поїздка для Остіна після його нещодавніх госпіталізацій.

На “Рамштайн” також прибув голова Об’єднаного комітету начальників штабів США, генерал Чарльз Квінтон Браун-молодший.

Загалом до зустрічі запрошено міністрів оборони та вищих військових посадовців з близько 50 країн світу.

Ллойд Остін перед “Рамштайном-20” планує зосередитися на нагальних потребах України на полі бою та довгостроковій безпеці. Після зустрічі запланована пресконференція глави Пентагону.

На березневому засіданні коаліції “Рамштайн”, буде обговорюватися питання далекосяжної зброї та артилерійських снарядів для України. Крім того, можливо, західні партнери обговорять тему будівництва військових заводів на території самої України, зокрема, проєкти компанії Rheinmetall.

Це було підкреслено військовим експертом та співголовою громадської ініціативи “Права справа” Дмитром Снєгирьовим. Згідно з його словами, на зустрічі в Рамштайні буде обговорюватися практичне втілення коаліції далекосяжної зброї, зокрема, передача Францією самохідних артустановок Caesar, згідно з планом, Україна отримає 70 одиниць цієї зброї.

Снєгирьов також додав, що одним з ключових питань засідання буде логістичні деталі передачі Україні 800 тисяч артилерійських снарядів, закупівлю яких для потреб ЗСУ здійснювала Чехія.

Проте, важливим аспектом для української армії є не лише закупівля та передача зброї та боєприпасів з-за кордону, а й їхнє виробництво на території України. Саме тому, за словами експерта, можливо, на засіданні Рамштайн-коаліції буде розглянута тема можливого будівництва компанією Rheinmetall чотирьох військових заводів на території України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ