АКТУАЛЬНО

США готували підрив “Північного потоку” задовго до війни в Україні – заява Сеймура Херша

Американський журналіст Сеймур Херш в своїй новій статті на платформі Substack заявив, що Сполучені Штати готували підрив газопроводу “Північний потік” задовго до війни в Україні, проте його виконання відклали на вересень 2022 року.

Херш вказує, що початкова мета цієї операції може бути пов’язана зі стримуванням Росії, але згідно з реальною хронологією подій, підрив газопроводу став можливим лише у вересні 2022 року. Журналіст стверджує, що це може бути пов’язано з переорієнтацією диверсії проти Німеччини, яку розглядали як слабку ланку у коаліції підтримки України.

За словами Херша, американські команди, які були призначені для таємної місії у Балтійському морі за тиждень до російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року, спочатку спрямовувалися на те, щоб переконати Росію не вторгатися. Проте, коли вторгнення все ж сталося, американським командам наказали продовжувати підготовку до підриву “Північного потоку”.

За інформацією Херша, операція була готова до виконання наприкінці травня, але президент США Джо Байден відклав її виконання без пояснення причин. Згідно з розслідуванням, президентський наказ на підрив прийшов наприкінці вересня.

Три з чотирьох гілок газопроводу “Північний потік” були знищені за допомогою вибухових пристроїв, активованих низькочастотним сонарним пристроєм. Херш також зазначає, що обрана дата для проведення операції, ймовірно, була спрямована на канцлера Німеччини Олафа Шольца, який міг показати слабину у підтримці України перед зимою. Журналіст додає, що частина ЦРУ вважала, що Шольц може ввести великі обмеження для забезпечення свого народу теплом під час холодної пори року, віддавши перевагу внутрішнім проблемам перед підтримкою України у конфлікті з Росією.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ