АКТУАЛЬНО

США офіційно визнають опонента Мадуро переможцем виборів у Венесуелі

Сполучені Штати підтвердили перемогу кандидата від опозиції Едмундо Гонсалеса на президентських виборах у Венесуелі, попри суперечливі заяви чинного президента Ніколаса Мадуро про його перемогу. Це стало відомо з заяви держсекретаря США Ентоні Блінкена, яку передає Reuters.

Блінкен зазначив, що, враховуючи численні докази, США, як і венесуельці, вважають, що Гонсалес Уррутія набрав найбільшу кількість голосів на виборах 28 липня. Хоча в заяві не було оголошено про нові санкції, Блінкен натякнув на можливі “каральні заходи” проти Венесуели у випадку подальшого ігнорування демократичних принципів.

“Ми цілком підтримуємо відновлення демократичних норм у Венесуелі і готові співпрацювати з міжнародними партнерами для зміцнення цього процесу,” – зазначив Блінкен.

Вибори в Венесуелі викликали багато суперечок: офіційні результати виборчої комісії оголосили, що Мадуро отримав 51% голосів, а його опонент Гонсалес – 44%. Проте ці результати залишилися незрозумілими через недостатню прозорість підрахунку голосів.

Опозиція стверджує, що Гонсалес отримав значно більше підтримки, ніж Мадуро, згідно з попередніми опитуваннями та даними підрахунку 90% голосів. Невдоволення результатами виборів призвело до масових протестів у Венесуелі, які швидко переросли в зіткнення з поліцією та військовими.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ