АКТУАЛЬНО

США оголосили новий пакет санкцій: 400 об’єктів з Росії та країн-помічників під ударом

США оголосили про введення нового пакету санкцій, який охоплює близько 400 суб’єктів з Росії та країн, що допомагають обходити міжнародні санкції. Про це повідомив голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

За інформацією Єрмака, санкції стосуються ряду важливих секторів, включаючи російський топливно-енергетичний та металургійний сектори, фінансову сферу, а також постачання товарів подвійного призначення для військово-промислового комплексу Росії. Це рішення є частиною зусиль США з блокування обходу санкцій, які були накладені на Росію внаслідок її агресії.

Санкції також накладені на найбільших експортерів вугілля з Росії та дві дочірні компанії державної корпорації «Росатом». Окрім того, під санкції потрапили численні посередники з Об’єднаних Арабських Еміратів, Гонконгу, Туреччини, Казахстану, Киргизстану та Китаю, які здійснювали постачання мікроелектроніки в Росію в обхід санкцій.

В рамках цього пакету США також посилюють контроль за експортом до Росії та Білорусі, а також обмежують доступ компаній цих країн до програмного забезпечення для верстатів з числовим програмним управлінням (ЧПУ).

Раніше повідомлялося, що в новий пакет санкцій потрапили син і невістка нового міністра оборони Росії Андрія Белоусова. Це рішення відображає посилення санкційної політики США, спрямованої на ізоляцію Росії та обмеження її економічних можливостей на міжнародній арені.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ