АКТУАЛЬНО

США планують звинуватити Росію у впливі на президентські вибори 2024 року

Влада Сполучених Штатів Америки готується висунути звинувачення Росії у використанні державних ЗМІ для впливу на президентські вибори 2024 року, повідомляє The New York Times. Згідно з інформацією видання, Міністерство фінансів США оголосить про введення нових санкцій, а Державний департамент представить нові заходи проти російських осіб, причетних до спроб маніпулювати результатами виборів.

Американські розвідувальні агентства вважають, що Кремль віддає перевагу Дональду Трампу, а не Камалі Гарріс, вважаючи його більш скептично налаштованим до підтримки України з боку США.

Міністерство юстиції та ФБР ведуть розслідування щодо кількох американців, обвинувачених у поширенні кремлівських наративів.

Влада США також вважає, що російські спецслужби використовують державну телерадіокомпанію RT для поширення дезінформації за допомогою ботів та інших методів. Американські чиновники стали уважніше вивчати, як Кремль і його спецслужби використовують RT для впливу на вибори, пише видання.

При цьому чиновники визнають, що зараз боротися з втручанням у вибори складніше. Деякі американці, особливо прихильники Трампа, сприймають звинувачення, що Росія поширює дезінформацію, як спробу підірвати його політичні позиції.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ