АКТУАЛЬНО

США рекомендують Україні закріпитися на поточних позиціях та нарощувати сили, – The New York Times

12 грудня The New York Times оприлюднила статтю, в якій повідомляється, що Сполучені Штати розширюють військові консультації для України і надають рекомендації Києву щодо стратегії ведення війни. Згідно з інформацією, отриманою від джерел у американському військовому командуванні, вказано, що певні американські військові пропонують Україні утримувати свої території, зосереджуючись на розбудові оборонної потужності та виробництва зброї.

Сполучені Штати вважають, що така стратегія дозволить Україні стати більш самостійною та забезпечить їй здатність протистояти будь-якій можливій російській агресії. Очікується, що це створить достатньо вірогідну загрозу, яка дозволить розпочати суттєві перемовини з Росією у 2024 або 2025 році.

Стаття зазначає, що українські високопосадовці вивчають стратегії, засновані на успішних глибоких ударах, які були виконані минулою осені в Криму. Вони шукають творчі методи, які дозволять їм вивести Росію з рівноваги, вражаючи заводи та склади озброєнь.

Один з українських колишніх високопосадовців, залишаючи подробиці плану конфіденційними, назвав його “дуже сміливим”. Зазначено, що американські чиновники вважають, що без нової стратегії та додаткового фінансування Україна може не витримати війну.

Співробітники адміністрації президента США відзначають, що російський лідер Володимир Путін розраховує на зменшення американської підтримки та вказують на його недавні заяви про те, що при нестачі боєприпасів в Україні, наданих НАТО, Росія переможе за лічені дні.

Видання зазначає, що США надали Україні значну військову та економічну допомогу – понад 111 мільярдів доларів протягом останніх двох років. Однак частина республіканців висловлює сумніви щодо подальших витрат, вимагаючи нової стратегії перед наданням додаткових коштів.

Американські посадовці попереджають, що українські лідери можуть недооцінювати нестабільність допомоги США в подальшій війні. Українські військові лікарні вже переповнені пораненими солдатами, а території фронту практично не змінюються.

Нова стратегія відображає бажання Сполучених Штатів забезпечити Україні засоби для ведення більш ефективної війни та виходу на перемир’я. Сподіваючись, що це змусить Росію сісти за переговірний стіл, а не загострювати конфлікт.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ