АКТУАЛЬНО

США розглядають можливість повернення військових підрядників до України для обслуговування техніки

Адміністрація Джо Байдена може зняти обмеження на присутність американських військових підрядників в Україні, що забезпечить можливість обслуговування та ремонту поставленої США військової техніки безпосередньо на місці. До початку широкомасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року, США евакуювали всіх своїх інструкторів з України та відмовилися від будь-якої військової присутності на території країни. Це змусило вивозити пошкоджену в боях техніку до країн НАТО, таких як Польща та Румунія, для ремонту.

Наразі адміністрація Байдена переглядає ці обмеження через просування російських військ і затримку з військовою допомогою. Наразі рішення знаходиться на стадії обговорення і не отримало остаточного схвалення від президента США.

Якщо цю ініціативу затвердять, Пентагон зможе укладати контракти на розміщення американських підрядників в Україні вперше з 2022 року. Підрядники будуть займатися ремонтом техніки, зокрема винищувачів F-16, які, за передбаченнями, будуть потребувати регулярного обслуговування після впровадження їх в експлуатацію Україною.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ