АКТУАЛЬНО

США та Південна Корея планують весняні навчання через ядерну загрозу з боку Північної Кореї

США та Південна Корея готуються до щорічних військових навчань “Freedom Shield”, які розпочнуться наступного тижня, з метою захисту від можливого використання ядерної зброї Північною Кореєю. Згідно з повідомленням, навчання заплановані на період з 4 по 14 березня.

Ці навчання припадають на час, коли Північна Корея продовжує проводити випробування своїх ракет і розвиває свій ядерний потенціал. Вони також стануть першими військовими навчаннями між США та Південною Кореєю після скасування КНДР міжкорейської військової угоди у листопаді 2018 року.

Представники Збройних сил обох країн заявили, що ці навчання будуть інтенсивними та реалістичними, заснованими на сценаріях, що відтворюють уроки з минулих конфліктів. Планується проведення 48 раундів комбінованих польових навчань, включаючи повітряний штурм і авіаудари, з більшою кількістю військ з обох сторін, ніж у попередні роки.

Ці військові навчання спрямовані на протидію ядерним загрозам Північної Кореї, зокрема шляхом виявлення та нейтралізації крилатих ракет, які можуть переносити ядерні боєголовки. Полковник Збройних сил США в Кореї, Ісаак Тейлор, також зазначив, що американські стратегічні засоби, ймовірно, будуть розгорнуті на півострові, що часто означає застосування ядерних сил.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ