АКТУАЛЬНО

США успішно знищили ракету, випущену хуситами в Ємені по американському есмінцю в Червоному морі

Центральне Командування Збройних сил США (CENTCOM) повідомило про успішне збиття протикорабельної крилатої ракети, запущеної з районів, що контролюються хуситами в Ємені, в напрямку американського есмінця в південній частині Червоного моря. За інформацією військових США, ракета була випущена з підтримкою Ірану.

Подія сталася близько 14 січня о 16:45 за місцевим часом, коли ракета була ефективно збита близько узбережжя Худейди винищувачами США, конкретно USS Laboon (DDG 58). Звіти не вказують на постраждалих чи руйнування внаслідок інциденту.

Раніше хусити заявили про перехід американських літаків через єменський повітряний простір та прибережні райони. Цей інцидент призвів до збільшення напруженості в Червоному морі та обурення щодо подальших можливих конфліктів на Близькому Сході поза межами Гази.

Німеччина також висловила намір відправити фрегат “Гессен” до Червоного моря в рамках місії Європейського союзу для захисту від нападів хуситів і забезпечення безпеки морського руху. Варто відзначити, що американські військові також провели новий нічний удар по позиціях повстанців хуситів у Ємені з метою ліквідації їхніх військових об’єктів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ