АКТУАЛЬНО

Стало відомо, коли Конгрес США може ухвалити тимчасовий проєкт фінансування уряду

Лідери Конгресу планують прийняти дворівневий план роботи до березня наступного тижня, що визначить роботу федеральних агентств протягом двох різних періодів. Цей крок припадає на шість днів до закінчення першого терміну припинення роботи уряду.

Згідно із новою системою фінансування, ряд федеральних агентств отримає фінансування до 1 березня, тоді як інші будуть забезпечені коштами до 8 березня. Це дозволить уникнути тимчасового продовження фінансування, яке раніше відкидав спікер Майк Джонсон.

Спікер висловив підтримку плану, необхідного для завершення списку з 12 законопроєктів про витрати на поточний фінансовий рік. Він планує провести брифінг на конференції Республіканської партії в неділю ввечері.

Очікується, що цей “ступінчастий” підхід потребує підтримки від демократів для успішного прийняття в Палаті представників, в той час як консерватори висловлюють своє незадоволення республіканцям з Луїзіани за угоду з лідером більшості в Сенаті Чаком Шумером стосовно системи державного фінансування на поточний фінансовий рік. Джонсон підтвердив свою готовність дотримуватися запропонованих рамок, навіть за умови опозиції більш консервативних груп в Сенаті.

Фінансовий план на 2024 рік, який отримав погодження від Майка Джонсона та Чака Шумера, в значній мірі відповідає загальним показникам бюджету, визначеним угодою щодо обмеження боргу. Ця угода була прийнята минулого літа за участі президента Джо Байдена та колишнього спікера Кевіна Маккарті. Згідно угоди, фінансування на оборону становить 886 мільярдів доларів, а фінансування, не пов’язане з обороною, майже 773 мільярди доларів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ