АКТУАЛЬНО

Страшна спека тільки йде до України

Страшна спека тільки йде до України, про це розповіла синоптикиня Наталка Діденко. Вона попереджає про ще одну хвилю сильної спеки після 26 липня.

Наразі Україна переживає пік спеки, але з 18 липня в деяких регіонах очікується деяке зниження температури. За словами Наталки Діденко, температура трохи послабне в північних областях та на заході країни, де вже спостерігається певне зниження. На півдні, сході та в центральних областях зниження температури відбудеться трохи пізніше.

“Вже з 18 липня трохи послабне спека у північних областях України, на заході країни вона вже послабла і буде триматися приблизно у таких межах”, – повідомила вона.

Наталка Діденко зазначила, що прогнозується нова хвиля спеки, яка прийде після 26 липня. Вона підкреслила, що поки рано говорити про кінець спекотного періоду.

“Здається, після 26 липня буде ще одна хвиля спеки, яка, можливо, не буде досягати +40…+42 °C, як зараз спостерігається на півдні, сході та в центрі країни. Однак я б не сказала про тривалий, стабільний спад спеки”, – резюмувала експертка з погоди.

Частішання аномальних хвиль спеки

Синоптик Ігор Кібальчич також попереджає про частішання хвиль спеки в Україні. За його словами, такі високі температури не характерні для нашої місцевості та негативно впливають на самопочуття багатьох людей і тварин.

“У зв’язку з інтенсивним потеплінням клімату, подібні періоди тривалої спеки в майбутньому повторюватимуться все частіше за рахунок збільшення ступеня континентальності клімату над Східною Європою”, – попередив фахівець.

Прогнози синоптиків вказують на те, що після 26 липня слід очікувати нову хвилю спеки, тому важливо бути готовими до можливих екстремальних погодних умов.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ