АКТУАЛЬНО

Суд у Індонезії підтвердив зв’язок між смертями 200 дітей та використанням сиропів від кашлю, призводячи до винесення вироку відповідальним особам

У Індонезії з’явилися пов’язані зі смертю 204 дітей звинувачення у використанні ліків від кашлю, які спричинили гостру ниркову недостатність протягом минулого року. Прослідковується кримінальна справа проти керівництва індонезійського виробника препаратів Afi Farma та постачальника CV Samudera Chemical, що торгував ємностями із шкідливим етиленгліколем (ЕГ).

Етиленгліколь, використовуваний у виробництві автомобільних антифризів, призводить до гострого ураження нирок, а його вартість удвічі нижча за пропіленгліколь, який застосовується у фармацевтичній галузі. Компанія Afi Farma використовувала зловмисно логотип головного постачальника пропіленгліколю Dow Chemical Thailand, наносячи його на ємності з ЕГ, та продавала їх дистриб’ютору CV Anugerah Perdana Gemilang.

Підроблені продукти потрапили в 70 партій сиропу від кашлю, який підтвердив вміст до 99% ЕГ при граничному рівні безпеки 0,1% Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Верховний суд вирішив засудити кількох посадовців Afi Farma, а керівників CV Anugerah Perdana Gemilang покарали до 10 років ув’язнення.

Компанія Afi Farma заперечує навмисне використання токсичного інгредієнта у лікарських засобах і подала апеляцію, проте документи суду вказують на недостатню перевірку продуктів та брехливу інформацію. Цей випадок став частиною широкомасштабного розслідування, яке виявило смертельні наслідки використання підроблених ліків у країні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ