АКТУАЛЬНО

Силовики вдосконалюють процес аналізу бойового досвіду за методологією НАТО в Збройних Силах

“Українські Збройні Сили укладають партнерський меморандум з Громадською організацією «Військова школа «Боривітер» та вдосконалюють вивчення бойового досвіду за методологією НАТО”

Заступник Міністра оборони України Станіслав Гайдер, генерал-майор Володимир Коваль, заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України, та голова Громадської організації «Військова школа «Боривітер» Орест Білоус, підписали Меморандум про партнерство та співпрацю. За допомогою вивчення та впровадження методології “Lessons Learned” (Вивчення досвіду), Міністерство оборони та Збройні Сили України сподіваються отримати більш точну картину ходу війни та потреб фронту, а також приймати ефективні управлінські рішення на основі аналітичних даних.

Громадська організація “Військова школа «Боривітер»” візьме на себе завдання навчати методології та будувати відповідні процеси, щоб забезпечити військово-політичне керівництво держави реальним досвідом бойових дій. Методологія повністю ґрунтується на принципах НАТО.

“Ми впроваджуємо важливі зміни разом з державою. Вивчаючи підхід НАТО, ми розбудовуємо процес в Україні”, – зазначив Орест Білоус.

З впровадженням аналітики, військові підрозділи будуть уважно аналізувати свої операції, швидко робити висновки та вчасно коригувати дії. Це, в свою чергу, дозволить зберегти життя воїнів, мінімізувати або уникнути втрат, покращити якість виконання бойових завдань в цілому.

Щодо ролі Міністерства оборони у впровадженні “Lessons Learned”:

  • Міноборони формуватиме політику з питань інформаційно-аналітичної діяльності для всіх Сил оборони;
  • Забезпечить навчання та підготовку аналітиків для роботи з базою “Lessons Learned”;
  • Взаємодіятиме з партнерами для обміну даними про досвід.

“Наші партнери зацікавлені в обміні досвідом українських захисників у боротьбі проти російського ворога. Впровадження методології ‘Lessons Learned’ дозволить нам бути на одній хвилі з іноземними колегами”, – зазначив Станіслав Гайдер. Заступник Міністра оборони додав, що акумульована інформація слугуватиме більш конкретній ідентифікації проблем, які заважають посиленню спроможностей українського війська.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ