АКТУАЛЬНО

Трамп може запропонувати Києву та Москві заморозку конфлікту та відмову України від вступу в НАТО

Кандидат у віце-президенти від Республіканської партії США Джей Ді Венс заявив, що в разі обрання Дональда Трампа на пост президента США, можливе внесення пропозицій щодо мирного врегулювання конфлікту в Україні. За його словами, однією з таких пропозицій може бути заморозка конфлікту за нинішньою лінією фронту та відмова України від подальшого вступу в НАТО.

«Ймовірно, це буде виглядати приблизно як нинішня лінія розмежування між Росією та Україною. Це стане як демілітаризована зона, яка буде сильно укріплена, щоб росіяни не вторглися знову», – пояснив Венс.

При цьому Україна, за його словами, збереже свій суверенітет, але зобов’язується дотримуватися нейтралітету, відмовляючись від вступу в НАТО та інші військово-політичні союзи. Венс також сказав, що Німеччина та інші європейські країни повинні будуть взяти на себе фінансову відповідальність за відновлення України.

«Росія хоче, щоб ця війна закінчилася. Україна хоче, щоб ця війна закінчилася. Європа, яка недофінансувала цю війну, в той час як американські платники податків були щедрими до українців, теж хоче завершення війни, так як вона піднімає ціни на енергоносії», – сказав Венс, описуючи контекст, в якому Трампом може бути запропонований мирний план.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ