АКТУАЛЬНО

Трампа зобов’язали виплатити $454 млн доларів штрафу у справі по цивільне шахрайство

Суддя Артур Енґорн з Верховного суду Манхеттена виніс рішення щодо колишнього президента США Дональда Трампа у справі про цивільне шахрайство, призначивши йому штраф у розмірі 454 мільйони доларів.

Прокуратура повідомила, що ця сума включає близько 355 мільйонів доларів як повернення незаконно отриманих доходів, а також понад 98 мільйонів доларів у вигляді нарахування відсотків, які обчислюватимуться щодня, поки Трамп не погасить 355 мільйонів.

Крім того, суддя заборонив колишньому президенту вести бізнес у Нью-Йорку протягом трьох років і наклав трирічну заборону на подачу заявок на отримання кредитів у фінансових установах, зареєстрованих у США.

Трамп, в свою чергу, відзначив, що його компанії надали зайнятість десяткам тисяч людей у Нью-Йорку та сплачують податки на рівні, недооціненому іншими. Він також висловив думку, що ситуація в державі розпадається через від’їзд людей.

Адвокат Трампа повідомив, що їхній клієнт планує подати апеляцію, стверджуючи, що Апеляційний відділ виправить помилки суду першої інстанції.

Якщо буде подано апеляцію, її розгляд може зайняти кілька років.

Судовий процес щодо шахрайства Трампа почався після позову генеральної прокурорки Нью-Йорка Летиції Джеймс, яка звинуватила експрезидента, його синів, компанію та топменеджерів у шахрайстві з метою незаконного збільшення капіталу Трампа для отримання фінансових пільг.

Джеймс наголосила, що не може бути різних правил для людей, вказавши на важливість рівних стандартів у законі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ