АКТУАЛЬНО

Третя світова розпочнеться через РФ, Китай і Іран

Російська Федерація, Китай та Іран представляють серйозну загрозу для безпеки Європи. За оцінками чеської розвідки, світ перебуває на небезпечній межі глобального конфлікту.

Міхал Куделка, голова Служби безпеки та інформації Чехії (BIS), в інтерв’ю інформаційному агентству ČTK наголосив, що серед основних загроз для Європи нині є російський імперіалізм, а також диверсії та розвідувальні операції з боку Росії, Китаю та Ірану.

Куделка також звернув увагу на інші небезпеки, серед яких пропаганда, міграція, ісламський тероризм, зростання правого екстремізму, незаконна торгівля зброєю, кібератаки та неправильне використання штучного інтелекту.

“Світ кипить і небезпечно балансує на межі глобального конфлікту. У цій ситуації BIS продовжуватиме робити все можливе, щоб захистити Чеську Республіку та її громадян. Однак справа не тільки в силах безпеки, а й у тому, щоб кожен усвідомив, що ми в небезпеці в одному човні, в одній країні”, – підсумував Куделка.

Нещодавно у США відбулася серйозна політична дискусія щодо загрози Третьої світової війни. Джо Байден і Дональд Трамп обмінялися звинуваченнями у цьому питанні. Байден заявив, що Трамп може привести американців до глобального конфлікту, якщо здобуде перемогу на виборах.

Трамп, зі свого боку, попередив про можливість великої війни на Близькому Сході та Третьої світової війни у разі його поразки на виборах.

У сучасному світі, що перебуває на межі глобального конфлікту, важливо бути свідомими загроз та робити все можливе для захисту безпеки.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ