АКТУАЛЬНО

Турецька розвідка запобігла новому теракту в Москві, запланованому бойовиками “Вілаят Хорасан”

Журналісти повідомляють, що бойовики угруповання “Вілаят Хорасан” планували новий теракт у переповненому торговому центрі Москви.

Турецькі спецслужби допомогли запобігти цьому другому теракту після нападу на ТЦ “Крокус Сіті Холл”, який мав бути організований забороненим у Росії угрупованням “Вілаят Хорасан”. Про це пише турецьке видання Hürriyet.

Відомо, що для можливого теракту було обрано переповнений торговий центр. “Турецька розвідка запобігла цьому другому великому теракту, вийшовши на зв’язок з Москвою”, — зазначає газета.

Також підтверджено причетність “Вілаят Хорасан” до терористичної організації “ІД” (забороненої в Росії).

Інформація про підготовку теракту була отримана після допиту осіб, пов’язаних з місцевим осередком організації, за якими стежили турецькі спецслужби. Після цього турецькі силовики повідомили російській стороні.

Видання також нагадує про участь бойовиків організації в нападі на католицьку церкву Святої Марії у Стамбулі в січні 2024 року. Двоє нападників на “Крокус Сіті Холл” незадовго до теракту відвідали Туреччину, про що турецькі правоохоронці також були поінформовані.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ