АКТУАЛЬНО

У Гомельській та Брестській областях, на кордоні з Україною, активізувався рух військової техніки

В Білорусі в рамках “раптової перевірки” розпочалася активна рухомість військової техніки та підготовка військ на кордоні з Україною, що викликало занепокоєння та увагу міжнародної спільноти.

За повідомленнями з місця подій, рух військової техніки спостерігається в Гомельській та Брестській областях, що межують з Україною. Військові відділи відзначили значний обсяг пересування техніки та підготовку військ до можливих бойових дій.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Республіки Білорусь. У повідомленні йдеться, що до перевірки залучено військові частини та підрозділи оперативних командувань, сил спеціальних операцій, ракетних військ та артилерії, ВПС та військ ППО.

“На першому етапі перевірки будуть відпрацьовані питання оперативного заняття певних районів, їхньої інженерної підготовки, організації охорони та оборони, а також заступу на бойове чергування”, — йдеться у повідомленні. Надалі військові частини та підрозділи виконуватимуть навчально-бойові завдання.

“Перевірка проходитиме на полігонах та ділянках місцевості у Брестській та Гомельській областях. У цей період можливий рух бойової техніки дорогами загального користування”, — повідомляють у Міноборони Білорусі.

Цікаво, що вчора Держприкордонний комітет Білорусі заявив, що фіксує збільшення угруповання українських військових на кордоні з Україною.

У свою чергу українські прикордонники наголошують, що Сили оборони здійснюють захист суверенної території від агресора і жодних провокацій у цьому немає.

У свою чергу, спікер ДПСУ полковник Андрій Демченко в інтерв’ю “УП” відповів, дуже добре, що прикордонний комітет Білорусі обізнаний про те, що Україна захищає і захищатиме свої території від нападів ворогів. І це, власне, забезпечується Силами оборони України з різних підрозділів та із застосуванням усього наявного озброєння.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ