АКТУАЛЬНО

У Північній Кореї стратять чиновників за недосконале управління під час повені

Влада Північної Кореї вжила жорстоких заходів у відповідь на нещодавню повінь, що сталася в провінції Чаганг. Кім Чен Ин, лідер КНДР, наказав стратити до 30 чиновників, які, на його думку, не виконали свої обов’язки щодо запобігання наслідкам стихійного лиха.

Внаслідок повені та зсувів у провінції загинуло 4000 осіб. Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин після повеней заявив, що чиновники понесуть відповідальність за людські смерті, і, схоже, взявся за виконання цієї погрози.

Офіційні особи Північної Кореї зазначили, що “ті, хто спричинив неприпустимі втрати, будуть жорстоко покарані”.

20–30 посадових осіб у постраждалому від повені районі було страчено одночасно наприкінці минулого місяця. Повідомляється, що правоохоронці затримали партійного секретаря провінції Чаган Кан Пон Хуна.

Кан Пон Хун також є колишнім заступником директора Департаменту промисловості боєприпасів і супроводжував Кім Чен Ина під час його візиту на місце подій.

Північно-західна провінція країни нещодавно зазнала руйнівної повені. Тисячі жителів залишилися без даху над головою, є багато загиблих і постраждалих.

Державні ЗМІ Північної Кореї повідомили минулого місяця, що нещодавні сильні дощі знищили 4100 будинків, 7410 акрів сільськогосподарських угідь та багато адміністративних будівель і споруд. Також були зруйновані дороги та затоплені залізниці у північно-західному місті Сінуюджу та сусідньому місті Уйджу.

Тоді Кім Чен Ин закликав владу “суворо покарати” тих, хто, на його думку, знехтував своїми обов’язками щодо запобігання стихійним лихам та спричинив “навіть ті жертви, яких не можна було допустити”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ