АКТУАЛЬНО

У Словаччині ліквідували антикорупційну прокуратуру, що викликало обурення Євросоюзу

Рішення ухвалив парламент з подачі прем’єра Фіцо, повідомляє Politico.

Фіцо заявляє, що “ця установа значною мірою сприяла порушенню прав людини”.

Опозиція звинувачує прем’єра в тому, що він скасував антикорупційну прокуратуру через те, що вона вела справи проти його соратників.

У ЄС же заявили про “порушення принципів верховенства права” у Словаччині та погрожують заморозити виплати країні з фондів ЄС за аналогією з Угорщиною.

“Комісія набагато більш схильна не повторювати помилок, які сталися в Угорщині в ситуації, яку занадто довго терпіли, а Орбану дозволили піти на загострення. Ми проводимо середньострокове обговорення бюджету. З боку Фіцо вкрай наївно вважати, що це зійде йому з рук”, – заявив віцепрезидент Європарламенту Мартін Хойсік.

Нагадаємо, що в Україні також існує Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Згідно з поширеною думкою, САП, так само як і НАБУ, патронується США і використовується ними для контролю над українською елітою. Група підтримки антикорупційних структур і країни Заходу подібне трактування відкидають, заявляючи, що окрема антикорупційна вертикаль правоохоронних структур потрібна для незалежного розслідування корупційних злочинів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ