АКТУАЛЬНО

У західних областях стрімко розповсюджується коронавірус

На заході України, зокрема у Львівській, Волинській та Івано-Франківській областях, відзначається значне зростання захворюваності на COVID-19. Останні дані свідчать про збільшення випадків зараження та поширення нового штаму вірусу.

Останні дані по регіонах

Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб повідомляє, що у липні в регіоні зареєстровано 496 нових випадків захворювання, що на 293 випадки більше, ніж у червні. З числа захворілих – 54 дитини, з яких 50% становлять діти віком до 4 років. Крім того, 22% хворих – це особи старше 65 років. 8% із них потребують госпіталізації.

На Волині спостерігається ріст захворюваності протягом останніх двох тижнів. За минулий тиждень підтверджено 101 випадок COVID-19, що втричі більше, ніж за попередній період. Переважно хворі мають легкі симптоми. На Волині циркулює штам Omicron, зокрема його варіант JN.1 (Дженні). Новий субваріант “FLiRT” поки не виявлено.

В Івано-Франківській області у липні проведено обстеження 1829 осіб з підозрою на COVID-19. У 7,7% випадків захворювання підтверджено, що на 11,9% більше ніж у червні.

Новий штам коронавірусу “Omicron”

В Україні зафіксовано три випадки нового субваріанту коронавірусу “Omicron” – “FLiRT”. Два випадки були зареєстровані у Києві, а один в Івано-Франківській області. Заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін пояснив, що новий субваріант “FLiRT” швидше вражає ослаблений імунітет, але вакцинація знижує ризик серйозних ускладнень.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ